RECEPTES


CARXOFES:

Hi han unes quantes maneres de fer carxofes, al forn, fregides...
Avui hos ensenyaré com fer-les:

CARXOFES AL FORN:
Ingredients:
-Carxofes (agafeu la quantitat que volgueu)
-Oli
-Pebre
-Sal

PREPARECIÓ:
Agafem les carxofes i tellem la tija, hi trellem algunes fulles i les netejem amb aigua.
Posem el forn a 180 graus, mentre s'esta escalfant, agafem les carxofes netes i les obrim. Quant ja hem acabat de obrir-les agafem la safata i li posem paper vegetal, Posem les carxofes sobre el paper i lis posem un raig d'oli, una mica de pebre i un grapat de sal. Les posem dins del forn i les deixem com mitga hora.      ;)

CARXOFES FREGIDES:
Ingredients:
-Carxofes ( agafeu la quantitat que volgueu, però teniu en conte que hi caìgue a la casola)
-Oli
-Sal
-Pebre

PREPARACIÓ:
Agafem les carxofes i tellem la tija, hi algunes fulles i les natajem amb aigua.
Posem la casola al màxim nivell i li posem un raig d'oli.
Mentre s'esta escalfant, talla les carxofes per quarts, i les poses a la casola quant estigui ben calenta.
Tornali a posar un raig d'oli, però ara una mica més, pebre i sal. Cada rato ves moven-les i posan-li l'oli, la sal i la pebre. Treu les carxofes quant tu creguis que ja estan fetes.

Mireia Esclusa Plazas.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Hola soc l'Eloy.
Aquí us  porto una recepta de menjar.


Nom:Torre de tomâquet,mozzarella i albergínia a la planxa.

Ingredients:tomâquet,albergínia,oli,mozzarella,julivert.

Elaboració:

1 Rentar les alberginies i els tomâquets.Tallar-los en rodanxes(treure les puntes)també la mozzarella.

2 Posar-hi sal a les alberginies i passar-les per la planxa i daurar-les.

3 Montar el plat: primer tomàquet . albergínia i mozzarella.
Al final posar-li una mica d'oli i julivert.


Disfruteu la recepta y que tingueu un bon dia.Adeu!!!!!:D
Eloy

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CREMA DE CARBASSA

PREPARACIÓ
Buidar la carbassa, retirant tots els filaments i les pipes, i traient la polpa. La tallem a trossets petits i la posem en un cassola amb oli calent. Al mateix moment, li afegim una ceba tallada a làmines i 2 patates pelades i també tallades a trossets.Sofregim els ingredients amb l’oli i hi afegim dues cullerades de mantega. Quan estigui la ceba ben tova, ho salem i ho cobrim d’aigua. Deixem que faci xup-xup durant uns 10 o 15 minuts, a foc molt lent.
Passat aquest temps hi afegim més aigua i ho fem bullir tot, fins que la patata estigui cuita (per comprovar-ho, la podem punxar amb una forquilla i veurem si està tova o encara no).

Ho escorrem i ho passem pel turmix, afegint-hi una mica de llet i un parell de formatgets.I ja tindrem preparada una crema deliciosa i molt saludable.
INGREDIENTS
1 CARBASSA
2 PATATES
1 CEBA
2 FORMATGETS
Una mica de LLET i AIGUA
SAL
CARLA,AROA,ERIC

Pastís de tonyina

Ingredients

  • 250 g de pa de motllo sense crosta
  • 150 g de tonyina en conserva
  • 150 g de tomàquet fregit
  • 150 g de maionesa
  • 2 ous durs
  • Olives farcides i pebrot escalivat per decorar
per 6 persones

Utensilis

Motllo de plumb cake

Elaboració

Engrassem un motllo de plumb cake i cobrim el fons amb una capa de pa.
Cobrim el pa amb una capa de tomàquet fregit, una capa de tonyina esmicolada, ou dur ratllat i una capa de maionesa.
Posem una altra capa de pa i pressionem amb la ma perquè quedi ben impregnat.
Posem una altra capa amb el mateix farcit, posem la capa de pa i tornem a pressionar.
Si es vol, es pot fer una altra capa, però amb dues ja queda bé.
Acabem sempre amb una capa de pa, que untarem amb tomàquet fregit.
Fiquem el pastís a la nevera i el deixem reposar, com a mínim 1 hora.
També el podem fer el dia abans, així quedarà mes impregnat.    
                                                                                                                        CARLA
Tallem l'enciam en juliana.
Desmotllem el pastís, el cobrim amb maionesa i li posem per sobre l'enciam tallat en juliana.
El decorem amb rodanxes d'ou dur, que haurem reservat, i amb unes tires de pebrot vermell.
 30 min.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TRUITA DE PATATES

 Ingredients per 4 persones

4  o 5 patates mitjanes tirant a grans
1 ceba grossa
oli d'oliva suau
5 ous
sal


1er, Pelem les patates i la ceba. Tallem la patata a rodanxes no massa primes i la ceba a llunes.
 2on, Posem dos dits d'oli a la paella i fregim la patata i després la ceba i salem, primer a una intensitat mitja  i després a foc suau tapant la paella uns 15 minuts. Remenem de tant en tant per tal que no s'enganxi. Sabrem que és cuita quan amb la forquilla de fusta la punxem i la trobem prou tova sense que estigui massa desfeta.                                                                          3er, Colem amb un colador, posant a sota un bol gran per recollir-ne l'oli, i procurem que quedi ben eixut.
4art, Posem una paella al foc, més petita que la que hem fet servir per fregir, amb una cullerada sopera de l'oli que haurem recollit i preparem un plat de diàmetre més gran que la paella i ben pla, ens servirà per tombar la truita. 

5è, Batem els ous dins d'un bol gran i tot seguit hi afegim la patata i la ceba. Remenem bé.Aboquem la barreja quan l'oli sigui ben calent. Baixem un pèl la intensitat del foc. Amb una espàtula de fusta anirem voltant el diàmetre de la truita i amb el mànec l'anirem movent perquè no s'enganxi.
Passats uns 3-4 minuts posem el plat a sobre i tombem la truita, tornem a posar oli a la paella i quan trobem que és prou calent aboquem amb compte la barreja. Ara és el moment d'ansessió
ar fent la truita ben rodona amb l'ajuda de l'espàtula, mimeu-la. Tot això a foc suau perquè quedi ben cuita. amb el mànec anem movent-la per evitar que se'ns enganxi i quan veiem que ja és cuita, la tornem a tombar. Si creiem que no està prou cuita sempre podem tornar-la abocar amb compte.
Passats uns 3-4 minuts posem el plat a sobre i tombem la truita, tornem a posar oli a la paella i quan trobem que és prou calent aboquem amb compte la barreja. Ara és el moment d'anar fent la truita ben rodona amb l'ajuda de l'espàtula, mimeu-la. Tot això a foc suau perquè quedi ben cuita. amb el mànec anem movent-la per evitar que se'ns enganxi i quan veiem que ja és cuita, la tornem a tombar. Si creiem que no està prou cuita sempre podem tornar-la abocar amb compte.

Arnau Blesa
-----------------------------------------------------------------------------------------

ingredients           

 - 1,5 kg d'albergínia - 2 llaunes de tomàquet triturat Grans ( 1,5 kg ) - 150 grams de parmesà ratllat - 2 boles de mozzarella fresca - 2 grans d'all - 1 ceba - Alfàbrega fresca - 1 llimona

Resultado de imagen de berenjena a la parmesana

Com fer albergínies a la parmesana Primer tallem les albergínies d'1 cm de gruix, les salem i Les col·loquem en Un escorredor Així perden l'amargor. Ruixem Amb Un raig de llimona i les Deixem 30 Minuts Per Que suïn. De Mentre Piquem la ceba i l'all brunoise, molt fins. En Una cassola amb Un bon raig d'oli, un baix foc, afegim la ceba, salpebrem I tirem Per 10 Minuts. Afegim L'All I cuinem PER 5 Minuts Mas. Afegim el tomàquet triturat, poc des de sal i sucre paràgraf Corregir l'acidesa i reduïm a foc mitjà-alt Per 20 minuts. Remenem de tant en tant. Encenem el forn a 180º amb calor Només A La Part de sota. Col·loquem les albergínies de l'una font de forn greixada amb una mica d'oli Per Que No Es s'enganxin, afegim l'ONU raig d'oli Per A sobre i posem al forn Per 20 minuts. Mentre Tant continuem reduint la salsa de tomàquet. Provem i rectifiquem de sal i si necessary Fora sucre. De Quan hagi Reduït a la Meitat, afegim l'alfàbrega finament picada a la salsa i cuinem Per 5 Minuts més. Traiem del forn les albergínies i muntem en una altra font neta de la següent Manera: Capa de tomàquet. Capa d'albergínies. Capa de tomàquet i formatge parmesà. Repetim Fins omplir la font, Fent Com una lasanya en capes, albergínies pecat del fins quedar-nos. Tallem les boles de mozzarella i les repartim Per la Superfície. Posem al forn 1 180-200º Fins que quedi gratinat uniforme.                                                                                  Eric Ciurans 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PLATILLO DE CARXOFES, PATATES Y CONFIT D’ÀNEC

Ingredients per a dues persones:
-6 carxofes
-1 patata mitjana, d’uns 200 grams o patacons petits.
-150/200 grams de carn d’ànec confitada.

-Oli d’oliva verge extra, sal i pebre negre molt.

Primer de res escalfem el pot de confit en aigua calenta per desfer el greix i posar-lo a la cassola on courem les carxofes. Aquesta pot ser la part una mica més farragosa, ja que al greix de la part interior li costa un mica desfer-se i has d’anar buidant el pot a poc a poc. Ho podeu resoldre més fàcil si compreu greix d’ànec, però no és necessari i tampoc es fàcil de trobar.

Mentre, pelem les carxofes i en deixem només els cors, que tallarem a quarts. Amb les restes podeu fer aquesta crema de carxofa, si voleu. Les posem a la cassola i les cobrim amb el greix. Aquest punt també és delicat, ja que la cassola ha de permetre que entrin totes les carxofes però que el greix les cobreixi. Segons com sigui el pot de confit o la cassola, això pot no passar. Les deixem confitant, sense que bulli el greix.

Mentre, bullim o coem les patates amb pell al vapor. Quan les tenim cuites les retirem. Agafem les molles de carn d’ànec i les posem en un paella a escalfar i saltar lleugerament. Aprofitarem per pebrar-les i, si s’es cau, afegir un punt de sal. Mentre fem això fregim a foc molt fort les patates tallades a galls o com més us agradi. Només les volem daurar, que ja les tenim cuites. Fetes així quedem menys greixoses, que la resta del plat ja ho és prou. Si les carxofes les hem fetes amb temps i estan fredes, les hem d’escalfar fins a que estiguin tèbies.

I ara munteu el plat: amb tota la gràcia que sigueu capaços, aneu alternant patates, carxofes i carn per que muntar un platillo una mica vistós. Compte amb les carxofes, que si estan ben cuites tendeixen a desmuntar-se! 







  

AROA TEJADA

2 comentaris: